Overname Moderna door Elis

Overname Moderna door Elis
Moderna Direct -facilitaire groothandel

Overname Moderna door Elis

Overname groot familiebedrijf Moderna door Franse multinational, 600 banen behouden

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

In 1964 startten Henk en Leida Olsman Moderna, met zoon Herman die in 1988 toetrad. Van Hardenberg naar Gramsbergen uitbreidend, voegden zwagers Roel Stad en Gert Stroeve zich in 1999 bij Moderna, een cruciaal moment voor de ontwikkeling tot een landelijk familiebedrijf. Ondanks een brand in 2013 herrees Moderna snel met een duurzaam pand in Hardenberg. Moderna groeide uit tot een voorbeeld van innovatie en duurzaamheid, zelfs als een van Europa’s meest duurzame wasserijen.

In 2018 trad Erik Jutstra toe tot het directieteam, waarmee hij zich voorbereidde op het voorgenomen vertrek van Roel. Samen met Herman en Gert werd een sterke samenwerking gerealiseerd en Erik werd uiteindelijk mede-eigenaar van Moderna.

Het motto ‘samen sterk!’ weerspiegelt de uitstekende samenwerking van alle betrokkenen bij Moderna. Ondanks grote zakelijke en persoonlijke uitdagingen is Moderna veerkrachtig gebleken en klaar voor de toekomst.

Vandaag kondigt Moderna aan dat het zijn aandelen overdraagt aan Elis, marktleider in dienstverlening. Elis betreedt hiermee ook de Nederlandse horecabranche.

De huidige directie van Moderna, bestaande uit Erik Jutstra, Gert Stroeve en Herman Olsman, draagt hun aandelen over aan Elis. Ze benadrukken dat deze stap niet alleen mogelijkheden biedt voor verdere uitbreiding en innovatie, maar ook werkgelegenheid behoudt met prachtige kansen voor de regio.

In een gezamenlijke verklaring zeggen ze: “Elis past perfect bij de manier waarop Moderna werkt. Samen met het huidige team en klanten streven we naar groei op de bestaande locatie. Deze overname versterkt Elis in de markt en opent de deur naar nieuwe mogelijkheden, waardoor ruimte ontstaat voor verdere groei, professionalisering en ontwikkeling.”

Elis is vastbesloten om de dienstverlening en afspraken van Moderna voort te zetten, en het bestaande team staat klaar om de huidige klanten van dienst te zijn.

Contact Information

Contact us

Scroll naar top