Speelmaatje BV

Speelmaatje BV

Over ons

Spelen ín en mét de natuur…

Dát verstaan wij onder avontuurlijk buitenspelen. Wij laten onze speeltoestellen daarom graag onderdeel zijn van een groen speellandschap dat de fantasie van kinderen prikkelt, zodat ze hun eigen spel kunnen bedenken. Iedere keer weer.

Bij Speelmaatje bedenken, ontwerpen en bouwen we alle speeltoestellen zelf – al meer dan 30 jaar.

Alles voor onbeperkt speelplezier
Spelen is een vak, speeltoestellen bouwen een ambacht. Onze ontwerpers hebben een speelse geest en weten precies hoe ze kinderen bij jou op locatie kunnen verleiden tot buiten spelen. Daarom laten zij de speeltoestellen onderdeel worden van een groen en natuurlijk speellandschap. Netten om in te klimmen, struinpaadjes om ongezien weg te komen, touwen om op te balanceren: door dit te combineren met speelelementen op maat, wordt jouw nieuwe speelplek klaargemaakt voor onbeperkt speelplezier. Houtbewerkers en timmerlieden brengen in onze werkplaats vervolgens alle ideeën en schetsen tot leven en vertalen ze in duurzame, oersterke maatwerktoestellen die uiteraard worden gekeurd en gecertificeerd.

Bespeelbare elementen van Robinahout
Voor onze bespeelbare elementen gebruiken we Robiniahout. Deze houtsoort kenmerkt zich door een karakteristieke, grillige groeivorm, waardoor de producten goed in een natuurlijke omgeving passen. En er zijn meer voordelen. De ‘rommelige’ manier van bouwen prikkelt namelijk de kinderfantasie én laat de toestellen er avontuurlijk en uitdagend uitzien. Goed om te weten: voor elke boom wordt een nieuwe loot geplant die na een jaar of dertig groot genoeg is om te kappen.

Van ontwerp tot realisatie
Speelmaatje wil niet alleen verantwoordelijk zijn voor het idee, maar ook voor de realisatie. Wij nemen dus graag de totale inrichting van het speellandschap op ons – van het grondwerk en de groeninrichting tot bestratingswerkzaamheden, het plaatsen van terreinmeubilair en het aanleggen van valdempende ondergronden zoals kunstgras, valzand of boomschors. Zo heb jij als opdrachtgever nergens omkijken naar en zijn je leerlingen, gasten of kinderen in de wijk verzekerd van veilig én vrolijk speelplezier. Decennialang.

Nederlandse producent
Speelmaatje is een Nederlandse producent. We bedenken, ontwerpen én produceren jouw toestellen in eigen huis. Daardoor kunnen we maatwerk leveren, hebben we zelf invloed op de kwaliteit en zijn we flexibel. Ook kunnen onze eigen medewerkers hierdoor optimale service verlenen.

Neem contact met ons op

Scroll naar top