Wat is er te doen?

Programma recreatie vakbeurs 2022

Bekijk hieronder het kennisprogramma van de afgelopen 20ste editie van Recreatie Vakbeurs. Alle kennissessies werden gehouden in de Recreatie Studio. Bovendien werd alles live opgenomen en gestreamd. 

Wil je alle kennissessies terugkijken? Klik dan op onderstaande button! 

DINSDAG 15 NOVEMBER

Onderwerpen als herstructering, ontruiming, beëindiging, verkoop, jaargeld en betaling komen aan de orde en er is ruimte om vragen te stellen

Door: Marcel Tap 
Hoofd afdeling Ledenservice en Beleid HISWA-RECRON

Erik van Dijk gaat in gesprek met Rens van Daalen, parkmanager op Vakantiepark Eiland van Maurik. Hoe zijn ze op het park bezig met verduurzaming, hoe wordt Green Key ingezet als instrument om te verduurzamen? Wat is de meerwaarde van een Green Key certificaat?

Door: Erik van Dijk (National Operator Green Key)

Werk moet vooral leuk zijn. Hoe breng je mensen in beweging?

Door: Leon Starrenburg, trainer en adviseur
Recreatie Trainingen

Tussen 12.30 – 13.15 uur is de Recreatie Studio gereserveerd voor NRIT Media waar jij als bezoeker bij mag zijn!
Kijk en luister op dinsdag 15 november naar het interview met Managing Director Center Parcs Nederland Mark Giethoorn!

De inflatie breekt alle records en heeft grote gevolgen voor de koopkracht van Europese gezinnen. Welke impact hebben de inflatiestijging en de daling van de koopkracht op het boekingsgedrag voor 2023? Op basis van de Stratech Benchmark Verblijfsrecreatie geven we hier een inkijkje in. Als recreatieondernemer kun je natuurlijk inspelen op deze ontwikkelingen. Hoe? Tijdens deze keynote voorzien we je van praktische tips. Zorg dat je er bij bent zodat jij hier je voordeel mee kunt doen!

Door: Mark Gerrits | Business Manager Recreatie bij Stratech

De Duitse gast verandert zijn vakantiegedrag. Hij/zij gaat (weer) meer op (kortere) vakanties en maakt een inhaalslag op online gedrag. Samen met Qenner en Campingcare vertelt Cornel er meer over.

Door: Cornel Straver, ADAC Camping
Met: Arjan de Lat (CampingCare) en Ferdinand Westerman (Qenner). 

Het management van grote campingresorts en vakantieparken wordt meer en meer complex. Managers moeten niet alleen een perfecte gastbeleving kunnen ontwikkelen en neerzetten, maar ook op de hoogte zijn van wet- en regelgeving in ruimtelijke ordening, milieuwetgeving, HRM, en finance.

De sector is in rap tempo geprofessionaliseerd en wordt steeds internationaler. Om aan de vraag van goed opgeleid hoger management te voldoen heeft Breda University of Applied Sciences (BUas) een tweejarige master opleiding ontwikkeld, waar studenten ook aan het werk gaan in Rijeka (Kroatië) en Girona (Spanje). De opleiding start in September 2023 en in deze sessie komt u er alles over te weten.

Door: Jos van der Sterren, senior onderzoeker en docent toerisme, MKB & Financial Inclusion
Breda University of Applied Sciences (BUas)

Goof Lukken geeft een kijkje achter de schermen van de grote attractieparken in de Nederland en de rest van de wereld. Wat kan een ondernemer leren van hun marketing, innovatie, gastreis, verdienmodel of HR-beleid?

Door: Goof Lukken, trendwatcher en docent Attractions & Theme Parks Management
Breda University of Applied Sciences (BUas)

Ronde tafel met o.a. de volgende onderwerpen: Ontwikkelingen arbeidsmarkt Nederland versus verblijfsrecreatie inclusief horeca. Waar liggen de oorzaken? Impact Covid? Waar liggen de kansen en bedreigingen? Wat kunnen wij de komende jaren verwachten op uitzendmarkt? Vaste versus variabele/flex-contracten? Inzet zzpérs? Inzet asielzoekers?

Door: Jan Olthof | Eigenaar RekreaVakkrant
Met: Goof Lukken, Frank Jacobs (ACSI) en Richard Otten

Door: Richard Otten | Partner RED Online Marketing | Eigenaar Travelmark (o.a. glamping.nl) | Oprichter TOP Animation | Host van de podcast over toerisme, recreatie en vrije tijd
Met: Gerrit-Jan Hagedoorn (Vakantiepark Beerze Bulten)

WOENSDAG 16 NOVEMBER

Erik van Dijk gaat in gesprek met Margé Hans, eigenaar van restaurant De Rheerzerbelten. Hoe hebben zij hun Gouden Certificaat behaald? Wat is de meerwaarde van een Green Key certificaat?

Door: Erik van Dijk (National Operator Green Key)

Het behouden van geschikte werknemers en het upgraden van de kwaliteit van werknemers

Door: Annelies van de Wetering
Senior Personeelsadviseur Alfa Accountants en Adviseurs

Om 12.30 uur is de Recreatie Studio gereserveerd voor NRIT Media waar jij als bezoeker bij kan zijn!
Kijk en luister op woensdag 16 november naar het interview met directeur HISWA-RECRON Geert Dijks!

Hoe kun je -als ondernemer – het beste nieuwe jonge medewerkers (MBO-ers) vinden voor jouw bedrijf?

Door: Rosemarijn de Jong
Projectmanager Arbeidsmarktbranding – en Communicatie HISWA-RECRON

Een gesloten kiosk bij het zwembad, een (onderbezette) receptie die slecht bereikbaar is en de schoonmaakronde die door het gebrek aan personeel veel langer duurt. Allemaal voorbeelden van personeelsproblemen die ook in de recreatiebranche helaas steeds vaker aan de orde van de dag zijn. Hoe kan automatisering helpen om deze problemen op te lossen?

Door: Robert Groot Jebbink | Account Manager Recreatie bij Stratech

Een toekomstbestendige bezoekerseconomie
De komende jaren zijn cruciaal voor de Nederlandse toeristische sector die kampt met grote uitdagingen. Actie is nodig! De sector en politiek zijn gezamenlijk aan zet om te komen tot een toekomstbestendige brede bezoekerseconomie. Herre Dijkema duidt welke noodzakelijke stappen genomen moeten worden -bijvoorbeeld op het vlak van verduurzaming, innovatie en het creëren van passend aanbod- en welke kansen dit biedt voor ondernemers. Want kansen zijn er genoeg!

Door: Herre Dijkema, directeur van Toerisme Veluwe Arnhem Nijmegen. Herre Dijkema spreekt namens de branchevereniging Destinatie Nederland (i.o.), waarin de destinatiemanagement- en citymarketingorganisaties van Nederland vertegenwoordigd zijn. 

EuroParcs is de afgelopen tijd enorm hard gegroeid. Nieuwe parken, nieuw platform en veel nieuwe mensen. Hoe bouw je in een snelgroeiend internationale organisatie aan zowel je merk als aan performance marketing? We bespreken de uitdagingen en een aantal van onze learnings van afgelopen jaar.

Door: Antoon Bloem  Online Marketing Manager EuroParcs
Marco Budding Marketing Manager EuroParcs

Ronde tafel met o.a. de volgende onderwerpen: Hoe vitaal is de recreatiemarkt m.n. kampeerbedrijven en bungalowparken? Investeren versus desinvesteren? Hoe gaat het in de provincies? Hoe heeft het aanbod zich ontwikkeld? Prijsconcurrentie? Beïnvloeding op boekingsgedrag? Inzet socials hoe potentiële gast te bereiken?

Door: Jan Olthof | Eigenaar RekreaVakkrant
Met: Jan Jaap Thijs (Bureau voor Ruimte en Vrije Tijd), Niek Beimer (Stratech) en Roy Platje (RED Online Marketing)

Door: Richard Otten | Partner RED Online Marketing | Eigenaar Travelmark (o.a. glamping.nl) | Oprichter TOP Animation | Host van de podcast over toerisme, recreatie en vrije tijd
Met: Pim Meijkamp (Vakantiepark Delftse Hout)

DONDERDAG 17 NOVEMBER

Het aantal campers is enorm gestegen. Hoe kom jij als ondernemer in contact met deze groeiende groep?

Door: Erik de Jong en Hans Pronk
NKC – Europa’s grootste camperclub

Erik van Dijk geeft een presentatie en behandeld oa. de volgende vragen:
Hoe leeft duurzaam ondernemen in de sector?
Wat is de meerwaarde van het Green Key certificaat voor de ondernemer?
Kan het keurmerk worden ingezet als tool om te verduurzamen?

Door: Erik van Dijk (National Operator Green Key)

Een gesloten kiosk bij het zwembad, een (onderbezette) receptie die slecht bereikbaar is en de schoonmaakronde die door het gebrek aan personeel veel langer duurt. Allemaal voorbeelden van personeelsproblemen die ook in de recreatiebranche helaas steeds vaker aan de orde van de dag zijn. Hoe kan automatisering helpen om deze problemen op te lossen?

Door: Robert Groot Jebbink | Account Manager Recreatie bij Stratech

Samenwerkingsverbanden en manieren om samen te werken in de recreatiesector

Door: Ginder, Bennie Roelands en Sasja Vermeulen 

Wat gaat er veranderen in 2023 op het gebied van online marketing? 
Op welke trends en ontwikkelingen kun je gaan inspelen? Renske vertelt er alles over. 

Door: Renske Swarts, Content Marketeer bij Red Online Marketing

Michael van Hoorne staat aan het roer van de Van Hoorne Groep, een groep van bedrijven dat zich bezig houdt met het produceren van familie entertainment. Zo produceert het bedrijf theater, televisie, film, merchandising en heeft het een eigen themapark en vakantiepark. Michael is al 20 jaar eigenaar en CEO van het bedrijf. Onder zijn leiding groeide het bedrijf uit tot marktleider op het gebied van familietheater in Nederland en won het bedrijf diverse prijzen en werken er ondertussen bijna 400 mensen bij de groep. De bedrijven worden al jaren ongekend hoog gewaardeerd door hun gasten en in deze presentatie legt Michael uit hoe hij denkt dat dit komt! Zijn stokpaardje: Gastvrijheid is de basis van ons succes!

Door: Michael van Hoorne van Van Hoorne Entertainment

De keynote van Anouk gaat over Lekker Anders cultuurverschillen m.b.t. de Duitse toerist en wie die Duitse toerist is. Ook gaat Anouk in op hoe je de Duitse toerist het beste kunt bereiken met marketing, voor je kan winnen én tot herhaalbezoek kunt aanzetten…
Bovendien geeft Anouk een kijkje in haar nieuwe boek: LEKKER anders Net(z)werken! Smalltalk met een Duitser? Hoe kun je met de Duitser een lichte conversatie houden?! LEKKER anders dus!

Door: Anouk Ellen Susan, marketing én Duitsland expert.

Ronde tafel met o.a. de volgende onderwerpen: Hoe duurzaam ontwikkelt zich de recreatiemarkt? Wat zijn hierbij de kenmerken? Invloed natuur- en milieudiscussie? Hoe is de veiligheid op bungalowparken geregeld? Wat doet dat met het imago? Hoe worden de gasten geïnformeerd over duurzaamheid en veiligheid; wat merken zij daarvan?

Door: Jan Olthof | Eigenaar RekreaVakkrant
Met: Richard Otten en Wytze van der Land (Directeur/eigenaar Barrelcamp). 

Door: Richard Otten | Partner RED Online Marketing | Eigenaar Travelmark (o.a. glamping.nl) | Oprichter TOP Animation | Host van de podcast over toerisme, recreatie en vrije tijd
Met: Rick Otter en Chantal van Swieten (Recreatiepark De Boshoek)

Keynotes tijdens Recreatie Vakbeurs

WORKSHOP NRIT MEDIA

Zet je regio op de kaart

Op donderdag 17 november 2022 organiseerde partner NRIT Media tijdens Recreatie Vakbeurs de workshop ‘Zet je regio op de kaart’. Met actuele trends, ontwikkelingen en uitdagingen. 6 topsprekers in 5 kwartier. Klik op de button hieronder om de workshop terug te kijken:

Wat kon je leren bij Zet je regio op de kaart?

  • Succesvolle routeontwikkeling met verrassende landmarkt (project van 3 miljoen euro)
  • Meekoppelkansen. Hard nodig in alle regio’s, maar hoe organiseer je dat?
  • Leisure en ondernemers. Kansen, crises en is deze sector de feniks van het Nederlandse bedrijfsleven?
  • Topbeleving in Drenthe: organisatie van Van Gogh Drenthe 2023. Leer van dit project dat nu wordt uitgewerkt
Hoe werkt Drenthe het plan voor Van Gogh 2023 uit?
Scroll naar top