IN DE SPOTLIGHT: I.C.Y. B.V.

Maak kennis met ICY tijdens Recreatie Vakbeurs! ICY is een innovatief bedrijf dat oplossingen ontwikkelt voor onder andere de recreatiesector. Deze oplossingen richten zich op energiebesparing en tijdsbesparing. Daarnaast geven ze inzicht en grip op wat er in de organisatie gebeurt. Bekende klanten zijn onder andere: Center Parcs, Landal GreenParks en Vakantiepark de Beerze Bulten. ICY introduceert hun laatste innovatie de ‘Programmable Load Limiter’ en is volgende week te vinden op standnummer 226 in hal 2. 

“Met de draadloze beheersystemen van ICY kan er op afstand apparatuur op campings, jachthavens of vakantieparken uitgelezen en ingesteld worden. Denk hierbij aan thermostaten, rook- en hittemelders, druksensoren, deursloten, maar ook aan complete elektragroepen of stroompunten.

Uitgangspunt voor al onze producten en systemen is een plug and play-filosofie en een hoge return on investment in de vorm van energie- en tijdbesparing. ICY volgt marktontwikkelingen op de voet, zoals de snelle opkomst van elektrische auto’s en elektrische verwarming. Hierdoor ontstaat er een steeds grotere belasting van het elektranet van vakantieparken en campings. Omdat aanpassing van de infrastructuur duur is, roept dit om slimme oplossingen. ICY is daarom aan de tekentafel gaan zitten en heeft de Progammable Load Limiter ontwikkeld.”

“De ICY5121PLL Programmable Load Limiter is een apparaat dat het stroomverbruik van een accommodatie meet. Wanneer bepaalde grenswaarden worden overschreden, kan de PLL bepaalde groepen tijdelijk uitschakelen. Het doel hiervan is om overbelasting te voorkomen. Welke groepen dit mogen zijn, wordt bepaald door de ondernemer.

Dit is een vorm van peak shaving die ICY ook al jaren toepast op traditionele verwarmingssystemen. Hierbij monitort de software applicatie van ICY de totale belasting van het elektranet op het park en bepaalt op basis van actueel verbruik hoe en waar er bijgestuurd dient te worden.”

Deel dit bericht

Scroll naar top