Stan de Haas is al ruim 30 jaar belevingsarchitect en werkzaam in de openbare, publieke zwembaden. Belevingsarchitectuur is de artistieke vertaling van zintuiglijke waarnemingen. Of het nu gaat om een ontwerp voor een interieur, zwembad of hotel; ervaringen en verhalen vertellen vormen de kern van creatief ontwerp. Sinds een aantal jaren werkt de organisatie van Recreatie Vakbeurs samen met De Haas, oftewel PoolSensations. Zo is hij verantwoordelijk voor de inrichting van het Zwembadplein.

Aan De Haas hebben we de vraag gesteld: ‘Hoe ben je tot het ontwerp gekomen van het zwembadplein voor de 20ste editie van Recreatie Vakbeurs?’ De Haas: “Voor dit jaar kwam de organisatie met de behoeftevraag om er een thema aan te hangen. Na een kleine inventarisatie bleek het thema jungle het beste aan te sluiten bij de diversiteit van de deelnemers. Door de producten te integreren krijg je al snel een realistisch beeld van een peuterbad/spraypark. Ik heb het ‘Leisure Island’ genoemd. Het is een passende naam indachtig het zwembadplein die synergetisch is aan de deelnemende partijen rondom het bad.

De Haas vertelt: “Het doel van het zwembadplein is om makkelijk het gesprek aan te gaan met de bezoekers, onderling te verbinden en te verdiepen. Ik hoop dat bezoekers geprikkeld worden om samen met mij te bezien wat klantbeleving en thematisering kan toevoegen aan hun accommodatie.”

Het zwembadplein is te vinden in hal 2. In deze hal vind je alles met betrekking tot zwembaden. Denk aan zwembadbouwers, leveranciers in zwembadcomponenten, verlichting, filter- en pomptechnieken, maar uiteraard ook stoomcabines, jetstreams, bubbelbaden en glijbanen. De deelnemende partijen van Leisure Island zijn: Aqua Drolics, Zephir Objects, JOEF Designstudio,
Recrealab en PoolSensations.

Deel dit bericht

Scroll naar top