Verhoging BTW voor verblijfsrecreatie hangt nog altijd boven de markt

Vorig jaar kon een amendement (wetswijziging) van NSC voor een verhoogd BTW tarief voor hotels en vakantieparken nog worden tegengehouden. Een btw-verhoging blijkt echter nog steeds een onderwerp van gesprek op de formatietafel. Dit is mede ingegeven door de financiële tekorten waar het Rijk mee kampt.

HISWA-RECRON, ondernemersorganisatie voor de belangen van ondernemers in de watersport en recreatie, is met een statement gekomen tegen de verhoging van de BTW op logies. Door een voorgestelde BTW verhoging van 9 naar 21%, worden overnachtingen in onder andere hotels, vakantieparken en bed and breakfasts duurder. HISWA-RECRON is bang dat het de concurrentiepositie van Nederlandse overnachtingsaccommodaties verzwakt.

Nederlandse logiesbedrijven mogen momenteel hun diensten aanbieden tegen het verlaagde btw-tarief van 9 procent. Dit tarief draagt bij aan inkomensherverdeling, stimuleert consumptie, bevordert arbeidsparticipatie en biedt werkgelegenheid. Het verlaagde btw-tarief is doeltreffend in het stimuleren van het toerisme. Als het btw-tarief op logies wordt verhoogd, verslechtert de concurrentiepositie van de Nederlandse logiessector aanzienlijk.

Klik op onderstaande button om verder te lezen.

Scroll naar top