Pairi Daiza opent een negende wereld ter gelegenheid van zijn dertigjarig bestaan

Ter ere van zijn dertigste verjaardag opent Pairi Daiza een negende wereld voor 2,3 miljoen bezoekers. Vanaf zaterdag 11 mei kan men een beschaving ontdekken die nog niet aanwezig was in de Beste Dierentuin van Europa: Japan. Deze nieuwe wereld, genaamd ‘The Isles of the Rising Sun’, presenteert de schoonheden van de archipel met zijn iconische dieren, fascinerende tuinen en eeuwenoude culturele tradities in de vorm van eilanden.

Deze nieuwe wereld, die opende op zaterdag 11 mei, is het werk van de hoofdbotanicus van Pairi Daiza, Guy Vandersande, die al meer dan twintig jaar elk jaar naar de Japanse archipel reist. Guy stelde voor om Japan in al zijn vormen te vertegenwoordigen en trouw te blijven aan zijn authenticiteit, niet alleen aan clichés:

“Deze wereld is geen Japanse tuin als zodanig. Het is de weergave van de landschappen die je in Japan kunt zien. Het is misschien wel de eerste keer ter wereld dat Japan wordt gerepresenteerd in de vorm van zijn eilanden, als een geografische kaart met de vier grote hoofdeilanden die elk een verschillend klimaat, vegetatie en fauna hebben.”

Klik op de button hieronder voor het complete artikel van partner Pretwerk.nl.

Alle foto’s door: Benoit Bouchez

Scroll naar top