Veel Nederlandse campings staan op allerhande platforms met andere bedrijven. Maar hoe val je nu op tussen die duizenden andere bedrijven? PiNCAMP, het campingplatform van ADAC (exposant Recreatie Vakbeurs) weet hoe je beter scoort. 

PiNCAMP is het digitale campingplatform van het Duitse ADAC. Op het portaal meer dan 10.000 campings, 8.000 reisbestemmingen in heel Europa. PiNCAMP combineert deze informatie tot een inspirerend service- en content aanbod bestaande uit nieuws, reisverslagen, interviews en tips voor voertuigen. Bovendien controleren ADAC-deskundigen de kwaliteit van de campings in het kader van jaarlijkse, objectieve inspecties.

Scoren met online beschikbaarheid
Bij de analyse voor de jaarlijkse Top 100 viel het de onderzoekers op dat campings die hun actuele aanbod online hebben staan veel beter scoren. Naast kwaliteit en ligging is de online boekbaarheid van een camping een doorslaggevend criterium geworden voor kampeerders bij het kiezen van een camping. De pandemie heeft het boekingsgedrag van kampeerders veranderd en digitale boekingsformulieren worden steeds populairder bij zowel gasten als camping exploitanten. Uwe Frers, directeur van PiNCAMP: “Campings die hun vrije capaciteiten direct online beschikbaar stellen om te boeken, worden veel vaker gezocht en gevonden door PiNCAMP-gebruikers. Voor campings die nog steeds vertrouwen op traditionele communicatiekanalen zoals e-mail of telefoon, lopen de aanvragen duidelijk terug. Tegen de achtergrond van de schaarse capaciteit aan kampeerplaatsen constateren we een snelle toename van aanvragen voor campings die online geboekt kunnen worden.”


Klik op de button hieronder om het hele artikel van partner NRIT Media te lezen.

Deel dit bericht

Scroll naar top