Lidmaten willen toerisme hoog op de agenda van de nieuwe Europese Commissie

Toerisme blijft in Europa hoog op de politieke agenda staan. De huidige Europese Commissie zal na de verkiezingen haar uiterste best doen toerisme op EU-niveau goed op de agenda te houden. Dat blijkt uit het verslag van de informele Toerismeraad dat minister Adriaansens van Economische Zaken naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.

Tijdens de informele Toerismeraad spraken de EU-lidstaten over de ontwikkeling van toerisme in Europa en het mandaat op het gebied van toerisme tijdens de volgende Europese Commissie (2025-2029). Veel lidstaten, waaronder Nederland, zien ook het agenderen van toerisme en de bijbehorende uitdagingen binnen alle DG’s als een nadrukkelijke rol voor de Commissie in het volgende mandaat.

Nederland bracht op die raad het belang van klimaatneutraal toerisme in en wees daarbij op de studie Envisioning Tourism 2030 waar wetenschappers van CELTH aan hebben gewerkt. In die studie is een scenario ontwikkeld voor klimaat neutraal toerisme in 2050. Ook de duurzaamheidsambitie van ANVR, die samen met CELTH is geschreven, werd als voorbeeld ingebracht. Positief was dat veel lidstaten de ontwikkeling naar klimaatneutraal toerisme ondersteunden

Klik op onderstaande button om het complete artikel te lezen van partner NRIT.

Scroll naar top