Kamperen onveranderd populair

Nederland blijft een kampeerland pur sang. Dat blijkt uit de verkoopstatistieken van nieuwe caravans en campers. Ondanks de lichte daling van het aantal verkochte nieuwe kampeermiddelen, is eind 2022 het magische aantal van 600.000 caravans en campers in Nederland overschreden.

“Een mijlpaal”, stelt Leo Diepemaat, voorzitter van branchevereniging Kampeer & Caravan Industrie (KCI), waarin importeurs en fabrikanten van kampeermiddelen en accessoires zijn verenigd. “Zeshonderdduizend caravans en campers is een aantal dat we nog niet eerder hebben bereikt. Daaruit blijkt dat kamperen nog altijd op de kaart staat als een populaire manier van vakantievieren”.

Het aantal van 600.000 blijkt uit de verkoopstatistieken waarin de registratiecijfers van nieuw verkochte kampeermiddelen worden bijgehouden. Die lieten in 2022 een lichte daling zien: -/- 7,2 procent bij de caravans en -/- 28,6 procent bij de campers. KCI-voorzitter Diepemaat heeft daar een logische verklaring voor: “Afgelopen jaar was een onrustig jaar. Niet alleen de automotive-industrie kampt met leveringsproblemen, maar ook als kampeerbranche hebben we te maken met een tekort aan onderdelen.”

Kamperen populair

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top