Digitalisering biedt uitkomsten in onzekere tijden

Zeven op de tien ondernemers zijn door de huidige economie onzeker over hun toekomstplannen. Maar toch verwacht bijna één op de drie bedrijven sterker in hun schoenen te staan door de komende maanden te focussen op digitalisering. Dat leidt tot een efficiëntere en snellere manier van werken, waardoor ondernemers veel kosten kunnen besparen.

Dat de weerbaarheid van ondernemers op de proef wordt gesteld, betekent dus niet dat zij niet met de toekomst bezig zijn. Zo winnen zij vaker professioneel extern advies in om beter voorbereid te zijn op wat komen gaat. Dat blijkt uit het onderzoek ‘What’s Next Nederland?’, dat onderzoeksbureau iVox de afgelopen weken uitvoerde in opdracht van Teamleader.

Het zijn onzekere tijden voor ondernemers. Het is dan ook niet verwonderlijk dat veel bedrijven obstakels tegenkomen bij het uitzetten van hun koers voor de toekomst. Zo vindt 42 procent het moeilijk te beoordelen in welke richting hun sector zich beweegt en hoe zij hierop het beste kunnen inspelen. Dit geldt voor bijna vier op de tien grotere ondernemingen en een kwart van de kleinere bedrijven. Ook vindt bijna de helft het lastig om prioriteiten te stellen, omdat er verschillende stappen mogelijk zijn. 45 procent zegt liever pas op de plaats te maken, omdat zij het risico van al te ingrijpende veranderingen te groot vinden.

Wel zijn bedrijven eensgezind over de noodzaak de hand op de knip te houden. Zo zeggen ruim acht op de tien ondernemers dat de kosten zijn gestegen. Zij proberen deze te drukken door het energieverbruik te verminderen (45 procent), het aantal klanten uit te breiden of nieuwe markten te betreden (36 procent) en/of betere tarieven met leveranciers te onderhandelen (33 procent).

Klik op onderstaande button voor het hele artikel van partner Pretwerk.nl en bekijk de top 10 meest geraadpleegde bronnen voor advies op digitaliseringsgebied.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top