RUFIX, NATUURLIJKE BESTRIJDING VAN DE EIKEN­­PROCESSIE­­RUPS

Beschrijving

RUFIX, NATUURLIJKE BESTRIJDING VAN DE EIKEN­­PROCESSIE­­RUPS

Overlast van eikenprocessierupsen aanpakken, dat is toch iets voor specialisten in witte pakken, met machines en giftige bestrijdingsmiddelen? Tot voor kort was dat inderdaad vaak de enige optie. Gelukkig is er nu dankzij Rufix een veiliger en natuurvriendelijk alternatief veilig zelf de eikenprocessierups te bestrijden!

HOE WERKT RUFIX?
Rufix is een fixeermiddel. Dat betekent dat het de brandharen van de eikenprocessierups verkleeft, zodat de rups ze niet meer kan ‘afschieten’.

IS RUFIX ECHT ONGEVAARLIJK VOOR MENSEN EN DIEREN?
Zeker. Rufix is gemaakt van puur natuurlijke ingrediënten. Ook als je Rufix gebruikt om nesten te behandelen, hebben andere dieren (zelfs insecten) daar geen hinder van. Rufix is speciaal gemaakt om alleen de eikenprocessierups aan te pakken. Na de behandeling van het nest sterven de rupsen na twee tot drie dagen. Er is geen aanvullende actie nodig, het nest wordt na verloop biologisch afgebroken.

WAT MOET IK DOEN VOOR IK AAN DE SLAG GA?
Rufix is als middel onschadelijk voor mensen, maar je moet je wel goed beschermen tegen de brandharen van de rupsen. Die blijven namelijk gevaarlijk tot kort na de behandeling. Als je een nest inspuit met Rufix, moet je dus je handen en gezicht goed beschermen. En omdat de haren ook in je kleren kunnen blijven zitten, heb je een speciale beschermende overall nodig. In onze webshop kun je zo’n overall gelijk mee bestellen met elke order.

HOE GEBRUIK IK RUFIX?
Behandel nesten van eikenprocessierupsen bij droog weer. Rufix gebruik je onverdund met een lagedrukspuit of plantenspuit. Spray het hele nest goed in, zodat het gehele oppervlak grondig behandeld is. Met name de bovenkant van het nest is belangrijk. Herhaal de behandeling twee of drie keer voor het beste resultaat.
Ook oude nesten en nesten op de grond naast de boomstam kun je behandelen. Het nest verteert volledig. Afzuigen of opruimen hoeft niet!

Media

Gallery

Website

Downloads

Deel op Social Media

Scroll naar top