Ontwikkeling ‘s werelds eerste biercocktailtap

Beschrijving

Ontwikkeling ‘s werelds eerste biercocktailtap

In opdracht van Stadshaven Brouwerij ontwikkelen wij ’s werelds eerste biercocktailtap. Wat waren de uitdagingen bij de ontwikkeling? Hoe werkt het? Wij vragen het aan Marc Lucassen, de projectleider van deze innovatieve biercocktailtap.

Uniek
“Deze biercocktailtap is nog nooit eerder op deze manier ontwikkeld. Een andere partij heeft eerder een concept ontwikkeld waarbij een smaak aan het bier wordt toegevoegd. Dan laten ze het bier bijvoorbeeld door fruit en/of kruiden stromen. Of ze voegen een kleine hoeveelheid smaakstof toe aan het bier. Bier was bij deze concepten altijd het hoofdbestandsdeel. Bij een biercocktail werkt dit heel anders. Deze bestaat misschien voor 1/3 uit bier en voor 2/3 uit andere producten. Dit vraagt om een hele andere configuratie van volumestromen als je dit vanuit één kraan wil tappen.”

Makkelijk verschillende biercocktails
“Per zuil wil je verschillende cocktails kunnen tappen. Waarbij bier je constante factor is, maar de cocktails wisselen. De tap moet zo in elkaar zitten dat er geen smaakoverdracht mogelijk is. Ook moet je ieder onderdeel goed kunnen reinigen. Om zo smaak beïnvloeding en organismegroei zo min mogelijk kans te geven. Het is belangrijk dat alles van elkaar gescheiden blijft tot aan de uitloop.”

Lees het hele interview hier: https://vanduijnenhoreca.nl/ontwikkeling-van-biercocktailtap/

Media

Deel op Social Media

Scroll naar top