Een opleidingsplan met meerwaarde

Beschrijving

Een opleidingsplan met meerwaarde

EEN OPLEIDINGSPLAN MET MEERWAARDE. ZO DOE JE DAT!
Een opleidingsplan schrijven voor het nieuwe jaar is voor veel organisaties een terugkerende activiteit. Zo ook dit jaar. Een goed opleidingsplan geeft focus en structuur. De inhoud sluit aan op de bedrijfsvisie en lange termijn doelen en geeft richting aan alle activiteiten. Ondanks alle onzekerheden weten we inmiddels wel, dat opleiden kan: fysiek op 1,5 meter en online. En vooral dat opleidingen nodig blijft om medewerkers flexibel en inzetbaar te houden. Wat dat betreft is er onbedoeld veel geleerd in afgelopen anderhalf jaar en kan dit juist helpen bij de keuzes in het opleidingsplan voor 2022.

OPLEIDINGSPLAN BESTAAT UIT 2 DELEN
Ook al gaat het om routinematige en veelvoorkomende opleidingen, opleiden is en blijft een belangrijk onderdeel van het bedrijfsproces en van de dienstverlening. Opleidingen zet je immers in om iets te behouden, te verbeteren of te veranderen in jouw organisatie, waardoor je een (betere) dienst gaat verlenen of beter kunt anticiperen op ontwikkelingen. Het opleidingsplan bestaat uit 2 delen. Deel 1 gaat over de vraag: “Wat moeten we behouden, zoals kwalificaties op gebied van BHV of VSR?” en deel 2 beantwoordt de vraag: “Wat willen we verbeteren/veranderen, zodat we een stap zetten richting ons doel?”

EEN NIEUW PLAN VOOR 2022
Een opleidingsplan kan zoveel meer zijn, dan alleen een instrument voor effectieve coördinatie en uitvoering van terugkerende opleidingen. De waarde van een opleidingsplan zit hem juist in het verbeteren en veranderen van kwalificaties. Daarom is het zo belangrijk om dit plan ieder jaar te herschrijven. Alleen zo draagt dit plan echt bij aan de visie en doelen van de organisatie en zorgt het voor meerwaarde. Opleiden is geen doel op zich, maar een investering in de ontwikkeling van alle medewerkers en daarmee de eigen organisatie. Ieder jaar weer!

Wilt u hulp bij het ontwikkelen van uw eigen opleidingsplan. Ook daarvoor bent u bij UL-Team aan het goede adres!

Media

Gallery

Deel op Social Media

Scroll naar top