Droogte: 26% van ons drinkwater wordt gebruikt voor het toiletbezoek

Beschrijving

Droogte: 26% van ons drinkwater wordt gebruikt voor het toiletbezoek

Deze zomer is er een officieel watertekort vastgesteld. Dat betekent dat er te weinig drinkwater kan worden geproduceerd om aan de vraag te voldoen. Daarom wordt het water verdeeld volgens wettelijke afspraken.

Dit water tekort heeft grote gevolgen, van landbouw, tot scheepvaart en van waterkeringen tot biodiversiteit. In de verschillende nieuwsberichten van NU.nl, NOS, RTL Nieuws wordt dit al duidelijk gemaakt.

Adviezen van de minister Infrastructuur en Waterstaat Mark Harbers voor burgers is om “goed na te denken of ze hun auto moeten wassen of hun opblaaszwembadje helemaal moeten vullen”.

Na alle jaren van berichten over steeds grotere droogte grijpen we niet in en zijn we niet op zoek naar structurele oplossingen.
We zijn hét waterland van de wereld, maar besparen kunnen we niet zo goed. Is dat moeilijk? Nee hoor!

De grootste verbruiker van ons water in Nederland is: 🚽
Het toilet verbruikt jaarlijks 240 miljard liter water❗❗

Waarom? omdat we dat al jaren zo doen…
Onderzoek wijst uit dat met water spoelen zorgt voor onhygiënische situaties.

𝐰𝐢𝐬𝐭 𝐣𝐞 𝐝𝐚𝐭?
1. Watervrije urinoirs 5 liter per keer besparen én door geen water te gebruiken het “Sneeze Effect” voorkomen wordt? Zo is dit urinoir veel hygiënischer!
2. Vacuüm toiletten met slechts 1 liter water spoelen en door het vacuüm zorgen dat er geen nevel uit de pot ontsnapt waardoor het “Sneeze Effect” wordt voorkomen?

Om de watercrisis te voorkomen worden er al veel duurzamere en hygiënischere oplossing in de praktijk gebruikt. Deze oplossingen van biocompact werken o.a. bij campings, restaurants, bars, ministeries, grote stadions, horeca gelegenheden en ziekenhuizen. Zowel in Nederland als wereldwijd!

Laten we samenwerken om de volgende crisis te voorkomen en in actie komen!

Media

Gallery

Website

Downloads

Deel op Social Media

Scroll naar top