BOERplay zet zich in voor inclusief spelen

Beschrijving

BOERplay zet zich in voor inclusief spelen

Sinds dit jaar zijn wij verbonden als beloftemaker aan het SamenSpeelNetwerk. Dit netwerk maakt zich sterk voor een inclusieve speelcultuur, meer samenspeelplekken in Nederland en het delen van kennis op het gebied van inclusief spelen. Voor gezinnen, gemeentes, speeltuinverenigingen, ontwerpers, zorgprofessionals – iedereen die betrokken is bij samen spelen.

Wat is het SamenSpeelNetwerk?
Het VN-Verdrag Handicap benadrukt het recht om samen op te groeien en samen te spelen. Onder het motto ‘Elk kind speelt mee’ zet een groeiend aantal organisaties zich ervoor in om samen spelen voor alle kinderen mogelijk te maken. Op 3 december 2019 namen daarom 14 partijen, waaronder Jantje Beton en het Gehandicapte Kind, het initiatief tot het SamenSpeelAkkoord. Dat is uitgegroeid tot een netwerk en beweging van tientallen partners. Zij werken gezamenlijk aan drie grote ambities: (1) Een inclusieve speelcultuur (2) meer samenspeelplekken (3) meer en beter toegankelijke kennis over samen spelen. Meer informatie vind je op de website van het SamenSpeelNetwerk.

Wij hebben ons ook aan dit initiatief verbonden en delen hierin onze kennis, ambities en doelen voor het creëren van samenspeelplekken. Dit houdt o.a in dat wij in ons complete proces, van productontwikkeling tot inrichtingsconcept en van ontwerp tot realisatie, het belang van samen spelen en bewegen waarborgen en hierin samenwerken met alle betrokken stakeholders.

Download onze whitepaper of kijk voor meer informatie op onze website of klik op de link.

Scroll naar top