8 tips voor de inrichting van een vakantiewoning

Beschrijving

8 tips voor de inrichting van een vakantiewoning

Wij geven je op deze pagina effectieve tips voor de inrichting van een vakantiewoning:

1. Meubels
Melamine meubels zijn krasvast en slijtvast, waardoor ze een lange levensduur hebben. Door het dichte oppervlak van het plaatmateriaal hebben bacteriën en vuil minder de kans.

2. Boxsprings (bedden)
Als je gaat voor bedden met een goede matras voorzien van comfortzones en een luxe uitstraling zij boxsprings de perfect keuze. Maak de keuze om boxsprings te nemen van tenminste 200 cm (liefst 210 cm) en zet naast elk bed een leeslampje.

3. Just Fleckless stof
Bekleed je bank, fauteuil of stoelen met bijvoorbeeld een Just Fleckless stof. Deze stof is vlekbestendig en eenvoudig te reinigen met een katoenen doek.

4. Opbergruimte
Kies voor kledingkasten met een hang- en leggedeelte waardoor de vakantiegast de keuze heeft om kleding op te hangen of juist neer te leggen.

5. Kapstok
Hang in de gang een aantal kapstokhaken op, zodat alle jassen en sjaals netjes opgeruimd zijn. Maar denk er ook aan om een kapstokpaneel in de slaapkamer te hangen.

6. LED-verlichting
Kies voor lampen met LED-verlichting. Ga voor lampen die sfeer geven, zoals een staande lamp, maar ook voor functionele verlichting zoals een plafondlamp, leeslamp en een hanglamp boven de tafel.

7. Gordijnen verduisterend
Kies voor gordijnen met een verduisterende werking. Naast het feit dat het licht tegen houdt, heeft het een positief effect op de akoestiek. De gordijnen dempen het geluid en voorkomen galm en geluidsoverdracht naar andere woningen.

8. PVC vloeren
Wanneer de woning veel wordt verhuurd, worden de ruimtes en daarmee de vloer intensief gebruikt. Daarom kun je het beste kiezen voor een PVC vloer. Deze vloer is onderhoudsvriendelijk, geeft de uitstraling weer van echt hout en heeft een lange levensduur. Een PVC vloer is ook geschikt voor vloerverwarming en daarmee krijgen de gasten nooit koude voeten.

Op onze website lees je nog 4 extra tips voor de inrichting van je vakantiewoning.

Scroll naar top