Plaagdierbeheersing.nu

Plaagdierbeheersing.nu

Over ons

Op recreatief, zakelijk, industrieel en horecagebied en voor de bouw en vastgoedsector zijn wij uw partner als het gaat om professioneel plaagdier-management. Plaagdierbeheersing.nu verzorgt professionele ongediertebeheersing en preventie bij u op locatie.

Per 1 januari 2023 wordt de wet IPM knaagdierbeheersing van kracht. De wet voor de bestrijding van knaagdieren is door het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit aangescherpt om vier redenen:
* Het beperken van het gebruik van chemische middelen.
* Het bevorderen van duurzame knaagdierbeheersing waarbij de nadruk ligt op preventie.
* Het verbieden van toxische middelen tijdens monitoring.
* IPM (Integrated Pest Management) moet de basis zijn van elk plan van aanpak om knaagdieren te bestrijden.

Ratten of muizen? Een plaag voorkomen doen we samen!

Ratten en muizen zijn onderdeel van onze leefomgeving. Maar ze brengen wel gezondheids- en veiligheidsrisico’s met zich mee. Zo kunnen ze met hun geknaag schade en kortsluiting veroorzaken. Bovendien kan de aanwezigheid van knaagdieren in jouw zaak leiden tot reputatieschade en zelfs boetes. Daarom houd je ze het liefst op afstand. Vanaf 2023 gelden nieuwe regels die bepalen hoe we omgaan met overlast door knaagdieren. Het doel van de wetswijziging is om het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen zoveel mogelijk te beperken en indien mogelijk helemaal te vermijden.

IPM (Integrated Pest Management) is de meest effectieve manier om overlast door ratten en muizen te voorkomen. Knaagdierbeheersing wordt hiermee onderdeel van de dagelijkse bedrijfsvoering. De belangrijkste stap is het voorkomen van de aanwezigheid van ratten en muizen. Dat doe je door:
• ruimtes schoon te houden;
• voedsel op te bergen in goed afgesloten potten of containers;
• afval in goed afsluitbare bakken weg te gooien;
• en kieren en gaten rond kruipruimtes en bijvoorbeeld wateraansluitingen te dichten.

Zo houd jij je zaak schoon en verminder je effectief de overlast. Is er ondanks de voorzorgsmaatregelen toch een ratten- of muizenplaag? Schakel dan Plaagdierbeheersing.nu in. Wij zijn er voor opgeleid en gecertificeerd en werken met de stappen preventie, professionele niet-chemische maatregelen (geurbarrieres) en – als niets anders helpt – chemische bestrijdingsmiddelen.

Vanaf 2023 gelden nieuwe regels voor het gebruik van ratten- en muizengif.

Voorkomen is altijd beter dan bestrijden. Want ratten- en muizengif helpt maar tijdelijk en heeft bij ondeskundig gebruik een grote impact op de natuur. Het is bijvoorbeeld giftig voor roofdieren die op muizen en ratten jagen. Het voorkomen van een plaag is dus altijd de beste aanpak. Daarom spreken we ook van knaagdierbeheersing in plaats van knaagdierbestrijding. Met een preventieve aanpak blijven ratten en muizen weg en kun jij erop vertrouwen dat je controles goed doorkomt.

Op de recreatie Vakbeurs richten wij ons met name op de preventie van knaagdieren. Dit doen wij door middel van het inzetten van Scare-Off.

De Scare-Off verdrijft ongedierte door middel van geur. De Scare-Off kan eenvoudig geplaatst worden en zal ongedierte in een straal van ca. 15 meter op afstand houden. De geurstof in de Scare-Off heeft een werkingsduur van 2-3 maanden en kan vervolgens eenvoudig ververst worden.

Deze doordringend ruikende dispersie is voor mens en dier niet giftig, volledig onschadelijk voor de gezondheid, bodem en grondwater.

100 % biologisch afbreekbaar.
Geen gevaar voor mens en milieu.
Geen gevaar voor flora, fauna en grondwater

Met onze bestrijdingstechnicus haalt u de kennis in huis om weringsmaatregelen te nemen om zo overlast en schade door plaagdieren en overige ongedierte te voorkomen.

Wij zijn flexibel en breed onderlegd binnen de ongediertebestrijding en beheersing. Onze service is effectief, adequaat en veilig. Wij informeren u graag verder op de beurs.

Vacatures

Neem contact met ons op

Scroll naar top