Wolterinck BV

Over ons

Eikenprocessie rups bestrijding

Helaas heeft de eikenprocessierups heel Nederland veroverd. Contact met de brandharen van deze rups kan huid, ogen en luchtwegen van mensen behoorlijk irriteren. Om deze reden wordt de eikenprocessierups als plaaginsect gezien. Bestrijding van deze rupsen is een jaarlijks terugkerend thema waaraan veel parken, campings en recreatiegebieden zorg en aandacht besteden.

Preventief behandelen eikenprocessierups
In het voorjaar behandelen wij de eikenbomen preventief met een biologisch middel of met behulp van nematoden. Met een nevelspuitsysteem, dat voorzien is van een electrostaat, brengen onze boomverzorgers deze levende bodemorganismen in de boom. Deze insectparasitaire aaltjes dringen de eikenprocessierups binnen via een natuurlijke lichaamsopening. Ze voeden zich met de inhoud van hun gastheer waardoor die onder gunstige omstandigheden binnen enkele dagen sterft. Deze manier van voorbehandelen is milieuvriendelijk, effectief en doeltreffend. De verstoring van flora en fauna is minimaal.

Wegzuigen van de eikenprocessierups
Is het niet meer mogelijk om preventief te behandelen? Dan halen wij de rupsen of rupsrestanten uit de boom met speciale stofzuigers die voorzien zijn van de juiste filters. Het afzuigen van de nesten gebeurt vanuit een hoogwerker.

Milieuvriendelijk
Als specialist in het bestrijden van de eikenprocessierups stellen wij graag als úw partner een beheersplan op om vervolgens de preventieve of reactieve bestrijding te verzorgen. Wij bestrijden de eikenprocessierups op een milieuvriendelijke manier.

Wilt u meer weten over een efficiënt beheersplan voor het effectief bestrijden van de eikenprocessierups? Bel: 0544 481 444.

Gemarkeerd product

Vacatures

Neem contact met ons op

Scroll naar top